Skip to main content

Los libros y la belleza. Somos seres poéticos.

Michèle Petit

Prólogo de Daniel Goldin.

Edita Kalandraka.

Traducció d’Olalla García.

“Un cuento antes de dormir, un buen álbum ilustrado durante la infancia, un libro bonito (e incluso, a veces, un libro no tan bonito) pueden aportar todo eso: otro espacio, otro tiempo, otro lenguaje, en los que descubrimos otra mirada sobre los seres, los lugares, las cosas, el mundo y desde donde los deseos cobran vida”.

Llegir a Michèle Petit, antropòloga i investigadora honorària al CNRS de París, on centra la seva tasca en l’anàlisi de la funció de la lectura en conextos extrems, vulnerables i crítics, és acollir lectures que sacsegen profundament, lectures necessàries i que una sempre creu que haurien d’estar a l’abast de professionals de tota mena.

Los libros y la belleza reuneix un conjunt d’assajos de l’autora escrits originalment com a conferències.

L’autora ens regala, perquè és un absolut regal, reflexions entorn dos eixos centrals: la necessitat universal de bellesa per viure en un món progressivament hostil i complex. I com transfigurar situacions d’horror en bellesa. D’altra banda, sobre el fet d’esdevenir ésser poètic: de recuperar espais per a la tradició oral, la cultura, el llenguatge, la metàfora. La necessitat d’una altra dimensió, de com el nostre món interior pot eixamplar-se i prendre una forma més habitable. Per a redescubrir els nostres somnis i reivindicar no només els llibres i la lectura, sinó els bens culturals i la cultura, per rescatar el pensament inventiu, per fer front al nostre quotidià i tenir la capacitat d’inventar-nos i recrear altres mons. Altres mons que es van traçant a través de les nostres lectures, d’una mirada atenta, de la narració d’una història, de l’escolta sensible de cançons, dels nostres viatges, de les nostres anades i tornades.

Tornar a Michèle Petit: per acollir la bellesa arreu i fer-la entrar dins nostre. I créxier com a éssers humans.

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.